Kurssit / Workshops

Kurssit

Tämän otsikon alta löydät kaikki tulevat kurssit ympäri Suomen, joilla olen opettamassa niin kalligrafiaa, kontaktivärjäystä kuin kirjansidontaa tai jotain muuta aiheisiin liittyvää. Jos olet kiinnostunut järjestämään kurssia ja/tai tarvitset opettajaa, ota yhteyttä sähköpostitse pauliina.yliniitty@gmail.com.

Here you will find all workshops and courses I have. I teach calligraphy, eco-printing and some bookbinding. If you are interested in any workshop or you need a teacher, please contact me by mail pauliina.yliniitty@gmail.com.

Helsinki

Kalligrafiaa kyrillisin vivahtein II / calligraphy with cyrillic nuance II

la – su 21.-22.9.2019 / Kalliolan Setlementti ry, KALLIOLAN KANSALAISOPISTO

Opettelemme kurssin aikana kirjoittamaan kyrillisvivahteisia kirjaimia tasaterällä.  Tavoitteena on tehdä kurssin aikana A3 kokoinen työ, jossa on selkeästi erilliset, mutta toisiinsa sopivat, otsikko ja tekstiosa. Työtä varten tarvitset vähän pidemmän runon tai tekstin. Aloitamme kirjoitusharjoitukset perusasioista, joten kurssi sopii kaikille kauniista kirjaimista kiinnostuneille sekä mm. ikonimaalareille. 

Ilmoittautuminen on alkanut. Linkki ilmoittautumiseen on täällä

Ronde 

la-su 9.-10.11.2019 / Kalliolan Setlementti ry, KALLIOLAN KANSALAISOPISTO

Ronde on 1600-luvun ranskalainen käsiala, joka luotiin auttamaan Aurinkokuninkaan, Ludvig XIV, valtakunnan asioiden hoitoa. Se on yhtä aikaa ihastuttava, suloinen ja majesteetillinen kirjoitus, jonka omaperäistä ulkonäköä lisäsivät koristeelliset lyhenteet.

Kurssin aikana tutustumme Ronden historiaan, kirjainmuotoihin, lyhenteisiin ja koristeisiin. Ronde on jaettavissa viiteen eri muotoon, joista yhtä lähdemme harjoittelemaan. Lopuksi teemme runotyön tai huoneentaulun kultaisin koristein.

Ilmoittautuminen on alkanut.  Linkki ilmoittautumiseen täällä.

KANKAANPÄÄ

Kalligrafiapäivät 2019

Ronde

pe-su 14.-16.6.2019

Suomen Kalligrafiyhdistys / Kankaanpään opisto

Ronde on 1600-luvun ranskalainen käsiala, joka luotiin auttamaan Aurinkokuninkaan, Ludvig XIV, valtakunnan asioiden hoitoa. Se on yhtä aikaa ihastuttava, suloinen ja majesteetillinen kirjoitus, jonka omaperäistä ulkonäköä lisäsivät koristeelliset lyhenteet. Kurssin aikana tutustumme Ronden historiaan, kirjainmuotoihin, lyhenteisiin ja koristeisiin. Lopuksi teemme runotyön tai huoneentaulun kultaisin koristein.

Ilmoittautumaan pääset täällä

lahti

Nivala

Kalligrafiaa kyrillisin vivahtein

la 23.3.2019 ja su 24.3.2019

Kerttula, luokka 2 / Jokilatvan opisto

Tutustumme kurssin aikana isoihin koristeellisiin kyrillisiin kirjaimiin, joita kutsutaan nimellä Vyaz. Näitä kirjaimia on käytetty paljon mm. tekstien otsikoissa sekä kaiverruksissa. Teemme omat isot aakkoset kyrillisin vivahtein, joilla toteutamme kurssin aikana yhden valmiin työn. Kirjoittamisen harjoittelussa käytämme perinteistä tasaterää tai Pilot parallel -kyniä. Halutessasi voit käyttää pohjien tekemiseen esim. kahvia tai akryylimusteita. Tekstin voi tehdä myös negatiivikuvana joko puhtaalle paperille tai värjätylle pohjalle. Voit myös toteuttaa jonkin oman projektin kurssilla opeteltavia kirjaimia käyttäen. Kurssi sopii kortintekijöille, kirjansitojille, art-journal -harrastajille, posliinimaalareille, ikonimaalareille ja kaikille kauniista kirjaimista kiinnostuneille.

Ilmoittautumaan pääset tästä

nurmes

Kalligrafian alkeis- ja jatkokurssi / Ronde

Tämä kurssi uusintana Nurmeksessa!
Voit osallistua kurssille, vaikka et olisi harrastanut kalligrafiaa aiemmin. Jatkajille tiedossa uusia harjoituksia!

la 10.8.2019 ja su 11.8.2019

Kirkkokadun yläkoulu, kuvataideluokka / Ylä-Karjalan kansalaisopisto

Ronde on 1600-luvun ranskalainen käsiala, joka luotiin auttamaan Aurinkokuninkaan, Ludvig XIV, valtakunnan asioiden hoitoa. Se on yhtä aikaa ihastuttava, suloinen ja majesteetillinen kirjoitus, jonka omaperäistä ulkonäköä lisäsivät koristeelliset lyhenteet. Kurssin aikana tutustumme Ronden historiaan, kirjainmuotoihin, lyhenteisiin ja koristeisiin. Lopuksi teemme runotyön tai huoneentaulun kultaisin koristein.

Ilmoittautuminen tulee tähän myöhemmin.

Oulainen

Kalligrafia 

20.9.2018-11.4.2019 torstai-iltaisin klo 18-20:15

Puuparantola / Jokihelmen opisto

Syksyn aikana tutkimme värien voimaa kirjainten yhteydessä sekä harjoittelemme sivellintekstausta. Täytämme ison pinnan kalligrafisin viivoin siveltimellä. Keväällä tutustumme mm. erilaisiin kultaustekniikoihin sekä kyrillisiin suuraakkosiin.

Kurssi on alkanut, mutta mukaan voit tulla milloin vain! Ilmoittautumaan pääset tästä

Kesällä 2019

Kirjansidonnan kesäkurssi

pe-su 7.6.-9.6.2019, Puuparantola / Jokihelmen opisto

Kesäkurssilla keskitymme kansien koristeluun. Jokainen voi tehdä minkä tahansa opitun sidoksen johon toteutetaan näyttävät kannet esim. mixed media -tekniikalla.

Ilmoittautuminen täällä

KEsällä 2019

Kalligrafian kesäkurssi

pe-su 28.-30.6.2019, Puuparantola / Jokihelmen opisto

Filigraani on kultasepän tekniikka, jossa ohuita metallilankoja juotetaan metalliin. Pitsimäisen tuloksen saa, kun metallilangat kiinnitetään kehykseen. Saamme mielenkiintoisia kokeiluja, kun tätä tekniikkaa hieman muutetaan ja se liitetään kalligrafiaan. Piirrämme filigraaneista tuttuja muotoja kuvitukseksi italic- ja/tai bastarda käsialaan.

Ilmoittautuminen täällä

Oulu

Tulossa huhtikuulla 2019

Kirjaimia kyrillisin vivahtein / Letters with Cyrillic nuance

la 10.00-17.00 su 10.00-15.00 13.4.2019-14.4.2019

POHJANKARTANO, kuvataideluokka, Leevi Madetojan katu 1

Tutkimme kurssilla kyrillisten aakkosten isoja kirjaimia ja näiden erityispiirteitä. Sovellamme näitä omaan tuttuun latinalaiseen aakkostoon. Toteutamme työn, jossa kirjaimet kyrillisin vivahtein ovat joko otsikkotekstinä tai itsenäisenä taideteoksena. Papereiden värjäämiseen ja kirjainten kirjoittamiseen/piirtämiseen käytämme kahvia. Kirjoittamisen harjoittelussa käytämme perinteisiä kirjoitusvälineitä tai Pilot parallel -kyniä. Sopii kaikille kauniista kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Ilmoittautumaan pääset täällä

Copperplate II

la-su 25-26.5.2019 klo 10-16

POHJANKARTANO, kuvataideluokka, Leevi Madetojan katu 1

Opiskelemme kurssilla Copperplate käsialaa keskittyen sen kauniisiin, koristeellisiin isoihin kirjaimiin. Copperplate perustuu Italicin kirjainmuotoihin. Käsialan kauneus muodostuu ohuen ja leveän viivan vaihteluista. Kirjoittamisen harjoittelussa käytämme perinteistä hiusterää. Kurssin aikana voi toteuttaa mm. onnittelukortteja kevään ja kesän juhliin. Kurssi sopii kaikille kauniista kirjaimista kiinnostuneille. 

Ilmoittautumaan pääset täällä

Rovaniemi

Kalligrafikurssi / Calligraphy 

la 4.5.2019 ja su 5.5.2019 / Rovaniemen kansalaisopisto 

Tutkimme kurssin aikana kyrillisiä kirjaimia. Keskitymme erityisesti isoihin koristeellisiin usein otsikoissa käytettyihin kirjaimiin. Teemme omat isot aakkoset kyrillisin vivahtein, joilla toteutamme kurssin aikana yhden valmiin työn. Voit tehdä kurssin aikana korttipohjia tai pohjia muille kalligrafisille töille kontaktivärjäyksen avulla tai värjäämällä papereita akryylimusteilla, Brusho-jauhevesiväreillä tms. Kirjoittamisen harjoittelussa käytämme perinteisiä kirjoitusvälineitä tai Pilot parallel -kyniä. Kurssityön tekstin kirjoittamiseen voit käyttää esim. hehkuvia helmiäisvesivärejä. 

Vaihtoehtoisesti voit toteuttaa jonkin oman projektin kurssilla opeteltavia kirjaimia käyttäen. Kurssi sopii kortintekijöille, kirjansitojille, art-journal -harrastajille, posliinimaalareille, ikonimaalareille ja kaikille kauniista kirjaimista kiinnostuneille.

We will write letters with cyrillic nuance.

Ilmoittautumaan pääset täällä