Kurssit / Workshops

Kurssit

Tämän otsikon alta löydät kaikki tulevat kurssit ympäri Suomen, joilla olen opettamassa niin kalligrafiaa, kontaktivärjäystä kuin kirjansidontaa tai jotain muuta aiheisiin liittyvää. Paikkakunnat ovat aakkosjärjestyksessä. Jos olet kiinnostunut järjestämään kurssia ja/tai tarvitset opettajaa, ota yhteyttä sähköpostitse pauliina.yliniitty@gmail.com.

Here you will find all workshops and courses I have. I teach calligraphy, eco-printing and some bookbinding. If you are interested in any workshop or you need a teacher, please contact me by mail pauliina.yliniitty@gmail.com.

Ronde – kirjekurssi

Ronde-kirjekurssi on kolmeen itsenäiseen ja kattavaan opiskelumateriaaliin ja -suunnitelmaan jaettu kurssi. Kurssin voi suorittaa täysin itsenäisesti kotona tai vaihtoehtoisesti jotkin keskustelut ja palautteet voidaan käydä läpi sovitulla tapaamisella (esim. etäyhteydellä). Sinä valitset kumpi on sinulle sopivampi tapa.

Kurssit suoritetaan suunnitellussa järjestyksessä.

Ensimmäinen osa keskittyy kirjainten tutkimiseen analyysin avulla sekä omaa oppimista ja oivalluksia kokoavaan oppimispäiväkirjaan. Tämän osan aikana keskitytään ronden pieniin kirjaimiin. Saat kaikki tarvittavat mallitekstit ja tarkat ohjeet analyysin tekemiseen. Ronden oppiminen alkaa siis jäljentämisestä ja mittaamisesta. Ensimmäisen osan suorittamiseen käytät siihen tarvitsemasi ajan ja voit tehdä sitä täysin omaan tahtiisi.

Toisessa osassa tärkeässä roolissa on käsialakirja, jonka pituudeksi suosittelen sataa päivää. Kirjaa siis kirjoitetaan yksi sivu päivässä. Saat kaikki tarvittavat ohjeet niin kirjassa käytettävän paperin kuin kirjoittamisessa käytettävän terän/kynän valintaan. Pienten kirjainten lisäksi otat mukaan isot kirjaimet ja kokoat näistä itsellesi käyttökelpoisen korttisarjan. Mikäli teet tämän osan suositukseni mukaan, tähän menee vähintään 4 kk aikaa, eikä sitä voi jouduttaa. Oppiminen perustuu säännölliseen ja sitoutuvaan harjoittelemiseen.

Kolmannessa osassa tutkitaan rondeen liittyviä koristeita ja kuvitusta sekä opit valmiin työn sommittelua. Keskityt koko osan ajan kurssityö-trion tekemiseen. Saat jälleen kaikki tarvittavat ohjeet ja malliesimerkit tehtävien suorittamiseen. Kolmanteen osaan voit taas käyttää siihen tarvitsemasi ajan ja voit tehdä sitä täysin omaan tahtiisi.

Jokaisen osan aikana voit aina tarvittaessa kysyä apua sähköpostitse. Jokaiseen osaan liittyy tehtäviä, joiden kohdalla suosittelen tehtävän lähettämistä minulle, jotta saat palautetta oppimisesi tueksi.

Paljon on kiinni sinusta ja siitä miten haluat opiskella. Kaikki on täysin vapaaehtoista, vaikka olen joihinkin tehtäviin laittanut suosituksen, että näytä tehtävä minulle. Ne ovat kohtia, joissa palautteen saaminen saattaisi olla hyödyllistä, mukavaa ja arvokasta. Jos suoritat kaikki kolme osaa kaikkine tehtävineen, tiedän, että olet edistynyt tässä kirjoitustyylissä huimasti!!

Kun maksat kurssin verkkokaupassa, saat kaikki kyseisen osan tekstimateriaalit (pdf-muotoiset) heti käyttöösi. Koska materiaalit ovat käytössäsi ja ladattavissa heti, et voi perua kauppaa.

Kirjekurssin tilaus

Paperin kontaktivärjäys

Verkkokaupastani on ostettavissa linkki kirjoitukseen, joka sisältää kaiken minkä tiedän paperin kontaktivärjäämisestä kasveilla. Kerron papereista, kasveista, apuaineista ja tavoista, joilla kontaktivärjäystä voi tehdä. Linkki sisältää tekstiä, valokuvia ja kaikki tarvittavat ohjeet kontaktivärjäyksen tekemiseen. Saat linkin sähköpostiisi viimeistään maksua seuraavana päivänä.

Tilaa

verkkokurssit

Mustaa ja valkoista -italicin verkkokurssi

on kahdesta osasta koostuva italic-käsialaan keskittyvä kurssikokonaisuus. Kurssi alkaa runkokirjaimista ja kirjainmuotojen ymmärtämisestä. Opettelemme kirjoituksen rytmiä ja välistystä sekä isoja ja pieniä kirjaimia erikseen ja yhdessä kirjoittaen. Toisessa osassa opettelemme koristelemaan italicin kirjaimia.

Italicin opiskelua on mahdollista jatkaa vielä kolmannella osalla Värikkäät variaatiot, jolloin opettelemme varioimaan italicin kirjaimia.

Kaikki osat sisältävät aiheisiin liittyviä kotitehtäviä.

Kurssi toteutetaan Teams-alustalla. Saat linkin kurssille sähköpostiisi ennen kurssia.

I osa: Kirjoitus syntyy rytmistä

Kurssi alkaa runkokirjaimista ja kirjainmuotojen ymmärtämisestä. Opettelemme kirjoituksen rytmiä ja välistystä sekä isoja ja pieniä kirjaimia erikseen ja yhdessä kirjoittaen.

Kurssi sisältää aiheeseen liittyviä kotitehtäviä.

Kurssi toteutetaan Teams- ja Padlet-alustoilla. Saat linkit kurssille sähköpostiisi ennen kurssia.

Talven kurssit päättyneet.

osa II  Koristeltu italic

Kurssi sopii italicin perusteet osaaville.

Opettelemme koristelemaan italicin pieniä ja isoja kirjaimia. Kurssin aikana opimme mihin kohtaan kirjaimia koristeita voi laittaa ja millaisia koristeet voivat olla. Kurssiin sisältyy kotitehtäviä.

Kurssi toteutetaan Teams-alustalla. Saat linkin kurssille sähköpostiisi ennen kurssia.

Talven kurssit päättyneet.

osa III värikkäät variaatiot 

Kurssi sopii kaikille italicin perusteet osaaville.

Italicin kirjaimia voi varioida monin tavoin. Kurssin aikana opimme siihen ainakin viisi erilaista tapaa. Kurssi sisältää aiheeseen liittyviä kotitehtäviä.

Kurssi toteutetaan Teamsillä ja Padletilla. Saat linkit kurssille sähköpostiisi ennen kurssia.

Opetus: joka toinen keskiviikko 28.4., 12.5., 26.5., 9.6. ja 23.6.2021 klo 18-19.30. 

III osan hinta 50 € –  Ilmoittautuminen.

Helsinki

copperplate

21.-22.8.2021, Kalliolan kansalaisopisto

 

isojoki

Kaunokirjoitusta kyrillisin vivahtein 

pe ilta-su 13.-15.8.2021

Paikasta ja majoituksesta lisää myöhemmin.

Kyrillisvivahteinen kaunokirjoitus sopii joko yksinään runotöihin ja kortteihin tai isojen kyrillisvivahteisten kirjainten lisäksi tuomaan kontrastia ja eloisuutta. Kaunokirjoitusta kirjoitetaan hiusterällä.

Kurssin aikana voit jatkaa mahdollisesti aiemmalla kurssilla aloittamasi haitarikirjan työstämistä tai aloittaa uuden projektin, jossa tutkimme samalla vesivärien käyttäytymistä ja opettelemme käyttämään hyödyksi vesivärien mahdollisuuksia. 

Kaikki kyrillisvivahteiset kirjaimet sopivat hienosti käytettäväksi yhdessä toistensa kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset pauliina.yliniitty@gmail.com

Nivala

KESKIAIKAISET KIRJOITUSTYYLIT – KALLIGRAFIAKURSSI

Syyslukukausi: 23.8.- 29.11.2021
Kevätlukukausi: 10.1.-4.4.2022

Kerttula, luokka 2 / Jokilatvan opisto

 

Oulainen

Kalligrafian kesäkurssi -Bastarda

pe-su 2.-4.7.2021, Jokihelmenopisto, Keskuskatu 11, Oulainen

pe klo 18-21, la klo 10-17 ja su klo 10-15

Keskiajan loppupuolella syntyi vielä yksi mielenkiintoinen gotiikan kirjoitustyyli – bastarda. Se on sekoitus nopeaa vapaampaa kirjoitusta (jota yliopisto-opiskelijat sanelun tahtiin kirjoittivat) sekä arvokkaampaa hitaammin kirjoitettavaa goottilaista tyyliä. Ajallisesti bastarda sijoittuu murrosvaiheeseen, sillä renessanssin humanistikirjoitukset olivat tuloillaan. 

Tutustumme kurssilla bastardan kirjainmuotoihin sekä paperin kohokuviointiin. Mielikuva gotiikkaan liittyen on usein tumma, mutta meidän keskikesämme on täynnä heleää valoa. Niinpä pyrimme harjoituksissa ja kurssitöissä valkoiseen, vaaleaan ja hempeään värimaailmaan. 

Lisäksi käymme kurssin aikana tutustumassa morsingon viljelyyn Nivalassa. Voit kurkistaa aiheesta lisää https://www.naturalindigo.fi/

Ilmoittautuminen

oulu

raahe

Rauma

Bastarda

la-su 16.-18.7.2021 / entinen Nihattulan koulu, Oikopolku 25, 26560 KOLLA

Keskiajan loppupuolella syntyi vielä yksi mielenkiintoinen gotiikan kirjoitustyyli – bastarda. Se on sekoitus nopeaa vapaampaa kirjoitusta (jota yliopisto-opiskelijat tunnilla sanelun tahtiin kirjoittivat) sekä arvokkaampaa hitaammin kirjoitettavaa goottilaista tyyliä. Ajallisesti bastarda sijoittuu murrosvaiheeseen, sillä renessanssin humanistikirjoitukset olivat tuloillaan. 

Tutustumme kurssilla bastardan kirjainmuotoihin sekä paperin kohokuviointiin. Mielikuva gotiikkaan liittyen on usein tumma, mutta meidän keskikesämme on täynnä heleää valoa. Niinpä pyrimme harjoituksissa ja kurssitöissä valkoiseen, vaaleaan ja hempeään värimaailmaan. 

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumiset pauliina.yliniitty@gmail.com tai marjo.kartano@gmail.com

Filigraanit

pe-su 29.-31.10.2021 / entinen Nihattulan koulu, Oikopolku 25, 26560 KOLLA

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumiset pauliina.yliniitty@gmail.com tai marjo.kartano@gmail.com

rovaniemi

äänekoski