Kurssit / Workshops

Kurssit

Tämän otsikon alta löydät kaikki tulevat kurssit ympäri Suomen, joilla olen opettamassa niin kalligrafiaa, kontaktivärjäystä kuin kirjansidontaa tai jotain muuta aiheisiin liittyvää. Paikkakunnat ovat aakkosjärjestyksessä. Jos olet kiinnostunut järjestämään kurssia ja/tai tarvitset opettajaa, ota yhteyttä sähköpostitse pauliina.yliniitty@gmail.com.

Kirjekurssi rondesta löytyy verkkokaupastani.

Here you will find all workshops and courses I have. I teach calligraphy, eco-printing and some bookbinding. If you are interested in any workshop or you need a teacher, please contact me by mail pauliina.yliniitty@gmail.com.

Helsinki

Kirjaimia kyrillisin vivahtein IV

19.-20.9.2020 Kalliolan kansalaisopisto

Kyrillisvivahteinen kaunokirjoitus sopii joko yksinään runotöihin ja kortteihin tai isojen kyrillisvivahteisten kirjainten lisäksi tuomaan kontrastia ja eloisuutta teksteihin ja töihin. Kaunokirjoitusta kirjoitetaan hiusterällä.

Kurssin aikana voit jatkaa mahdollisesti aiemmalla kurssilla aloittamasi haitarikirjan työstämistä lisäämällä siihen tätä kaunokirjoitusta tai suunnitella uuden projektin, jossa käytät vähintään kahta harjoittelemaasi kyrillisvivahteista käsialaa. Tätä projektia varten voit halutessasi värjätä ensin paperiarkin, jolle sitten kirjoitat runon, lauseen tai aforismin kaunokirjoituksella sekä maalaamalla / kirjoittamalla yhden valitsemasi sanan em. tekstistä isoilla otsikkokirjaimilla.

Kaikki kyrillisvivahteiset kirjaimet sopivat hienosti käytettäväksi yhdessä toistensa kanssa. Voit osallistua kurssille vaikka et olisi aiemmin kyrillisvivahteisten kirjainten kurssilla ollutkaan. 

Ilmoittautuminen täällä

 

Kalligrafiaa kyrillisin vivahtein I – Hurmaavat otsikkokirjaimet

7.-8.11.2020, Kalliolan kansalaisopisto

Tutustumme kurssin aikana isoihin koristeellisiin kyrillisiin kirjaimiin, joita kutsutaan nimellä Vyaz. Näitä kirjaimia on käytetty erityisesti otsikoissa. Teemme omat isot aakkoset kyrillisin vivahtein, joilla toteutamme kurssin aikana yhden valmiin työn. Kirjoittamisen harjoittelussa käytämme perinteisiä kirjoitusvälineitä tai Pilot parallel -kyniä. Halutessasi voit käyttää pohjien tekemiseen akryylimusteita. Tekstin voi toteuttaa myös negatiivikuvana. 

Ilmoittautuminen täällä

kalajoki

Copperplate ja moderni kaunokirjoitus syksyllä 2020

la 3.10.2020 klo 10-14 ja 15.10.- 3.10.2020 (kuusi torstai-iltaa)

Tutustumme kurssilla ensin Copperplate käsialaan, joka perustuu Italicin kirjainmuotoihin. Käsialan kauneus muodostuu ohuen ja leveän viivan vaihteluista. Kirjoittamisen harjoittelussa käytämme perinteistä hiusterää. Tämän jälkeen siirrymme moderniin kaunokirjoitukseen, jonka kirjoittamiseen käytämme sekä hiusterää että sivellintusseja. Kurssi sopii kaikille kauniista kirjaimista kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen

kempele

Ihastuttava Italic – Kalligrafiakurssi

la-su 28.-29.11.2020 Taitola, Monitoimitalo /  Kempele-opisto

Kurssilla tutustutaan kauniiseen ja käyttökelpoiseen italic-käsialaan. Kirjoittamisessa käytämme perinteistä kirjoitusvälinettä eli tasaterää. Myös myöhemmän ajan kaunokirjoitus pohjautuu juuri italicin kirjainmuotoihin. Toteutamme kurssin aikana runotyön, jonka avulla opettelemme kalligrafisen työn sommittelua. Italicin ohessa teemme värjättyjä pohjia käytettäväksi kurssityössä ja esim. korttipohjina. Materiaalimaksu pohjien tekemistä varten 5 €/hlö.

Kurssi sopii sekä aloittelijoille, että aiemmin kalligrafiaa harrastaneille.

 
Tulossa ensi keväänä myös: Italic, indigo, hiilenmusta ja Black out poetry
la-su 30.-31.1.2021 
 

Ilmoittautuminen

kotka

IHASTUTTAVA ITALIC – Kalligrafiakurssi

HUOM! Uusi ajankohta 24.-25.10.2020 (la klo 10-17 ja su klo 10-15)

Koulutuspaikka: Repin-instituutti, Kotka

Kurssilla tutustutaan kauniiseen ja käyttökelpoiseen italic-käsialaan. Kirjoittamisessa käytämme perinteistä kirjoitusvälinettä eli tasaterää. Myös myöhemmän ajan kaunokirjoitus pohjautuu juuri italicin kirjainmuotoihin. Toteutamme kurssin aikana runotyön, jonka avulla opettelemme kalligrafisen työn sommittelua. Italicin ohessa teemme myös värjättyjä pohjia kurssitöille. Opettaja tuo käytettävät värit ja musteet tätä varten.
Kurssi sopii sekä aloittelijoille, että aiemmin kalligrafiaa harrastaneille.

Opettajalta voi tarvittaessa ostaa kaikkia kalligrafiavälineitä, mm. teriä, varsia ja guasseja. Hyvä kalligrafian aloituspaketti: terä, varsi, guassi, pipetti ja sivellin maksaa noin 20 €.

Ilmoittautuminen kurssille täällä

 

Kalligrafiakurssi – ITALIC, INDIGO, HIILENMUSTA JA BLACK OUT -POETRY 

la-su 13.-14.3.2021

Koulutuspaikka: Repin-instituutti, Kotka

Kurssilla koristellaan italicin isot ja pienet kirjaimet kaarin ja koukeroin, opetellaan käyttämään Black out -poetry tekniikkaa, lisätään paperille sinistä ja mustaa ja kerätään näillä tehtävät pienet kalligrafiset työt haitarikirjan sivuille kauniiksi kokonaisuudeksi.

Voit osallistua kurssille, vaikka et olisi aiemmin harrastanut kalligrafiaa.

Nivala

Kalligrafiakurssi – Italicista copperplateen

Syyslukukausi: 5.10.2020 – 30.11.2020 (15 oppituntia)
Kevätlukukausi: 11.1.2021 – 22.3.2021 (21 oppituntia) 

Kerttula, luokka 2 / Jokilatvan opisto

Kurssilla tutustutaan viehättävän italic-käsialan perus- ja koristekirjaimiin. Italicista siirrytään copperplateen / kaunokirjoitukseen sekä kokeillaan myös 1600-luvun ranskalaista käsialaa rondea. Kurssityönä suunnittelemme jokaiselle oman exlibriksen. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että kalligrafiaa aiemmin harrastaneille.

Ilmoittautuminen

Oulainen

Kalligrafia

tiistai-iltaisin 29.9.2020 alkaen, Puuparantola

Kalligrafian opinnoissa työstetään kirjoituspintoja ja tutkitaan samalla värin vaikutusta töihin. Talven aikana tutustumme mm. rondeen, copperplateen ja lombardialaisiin kirjaimiin.

Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että aiemmin kalligrafiaa harrastaneille. Sekä soveltuu täydennystyöpajaksi keskenjääneille kuvataiteen perusopetuksen opinnoille.

Ilmoittautuminen kurssille täällä

Kalligrafian kesäkurssi -Bastarda

pe-su 2.-4.7.2021, Oulainen

Kesäkurssin aiheena goottilainen kursiivikirjoitus bastarda.

Linkki ilmoittautumiseen tulee  tänne myöhemmin. 

 

 Unsiaalit

su 4.10.2020 klo 10-16

POHJANKARTANO, kuvataideluokka, Leevi Madetojan katu 1, 90140 OULU

Kurssilla tutustutaan unsiaali-käsialaan, joka on tiheää ja pyöreää kirjoitusta. Käsiala sopii käytettäväksi niin kortteissa, kylteissä kuin huoneentauluissa.


– lyijykynä, pyyhekumi, viivoitin – tasaterä (2 mm), kynänvarsi – muste / tankomuste / guassi – hammastahna ja vanha hammasharja (terän puhdistamiseen) – vesikuppi, pipetti, väripaletti – sileäpintaista paperia (esim. Daler-Rowney’n Smooth & Heavyweight / Canson Imagine, Mixed media / Fabriano Accademia artist, Rhodia tms.) Opettajalta on ostettavissa kynänvarsia, teriä, mustetta sekä joitain papereita arkeittain.
 
Ilmoittautuminen kurssille alkaa 19.8. täällä

Oulu

Copperplate ja ronde

la-su 12.-13.9.2020 

POHJANKARTANO, kuvataideluokka, Leevi Madetojan katu 1, 90140 OULU

Kurssin aikana harjoittelet valintasi mukaan joko copperplaten tai ronden isoja kirjaimia. Tavoitteena on tehdä itsellesi mallikortit (yksi kirjain per kortti) valitsemasi käsialan kirjaimista. Kurssi sopii myös aloittelijoille

– lyijykynä, pyyhekumi, viivoitin (30 cm) – hiusterä (copperplate), tasaterä (ronde), kynänvarsi – muste / tankomuste / pähkinäpuumuste /guassi – hammastahna ja vanha hammasharja (terän puhdistamiseen) – vesikuppi, pipetti, väripaletti – sileäpintaista paperia (esim. Daler-Rowney’n Smooth & Heavyweight / Canson Imagine, Mixed media / Fabriano Accademia artist, Rhodia tms.) – valmiita valkoisia akvarellikorttipohjia 28 kpl tai iso arkki akvarellipaperia.
Opettajalta on ostettavissa kynänvarsia, teriä, mustetta sekä joitain papereita arkeittain. (kynänvarsi, terä ja pähkinäpuumuste yhteensä noin 15€)
 
Ilmoittautuminen kurssille alkaa 19.8.2020 klo 9 täällä

raahe

KALLIGRAFIAN PERUSKURSSI – IHASTUTTAVA ITALIC 

su 22.11.2020 klo 10-16, ke 25.11.2020 ja ke 2.12.2020 klo 18-21

Opistotalo Patala, alasali, Brahenkatu 17   

Kurssilla tutustutaan kauniiseen ja käyttökelpoiseen italic-käsialaan. Kirjoittamisessa käytämme perinteistä kirjoitusvälinettä eli tasaterää. Myös myöhemmän ajan kaunokirjoitus pohjautuu juuri italicin kirjainmuotoihin. Italicin ohessa teemme myös värjättyjä pohjia kurssitöille. Materiaalimaksu pohjien tekemistä varten 5 €/hlö. 
Kurssi sopii sekä aloittelijoille, että aiemmin kalligrafiaa harrastaneille. 
Mukaan kurssille: – lyijykynä, pyyhekumi, viivoitin (mielellään vähintään 30cm) ja astemitta – kalligrafiaterät ja kynänvarret (jos on) – väripaletti tai pieni väriastia – vesiastia, pipetti – sivellin värinsekoittamista varten – mustetta tai guasseja (peiteväri tuubissa) tai tankomuste ja hierrinkivi – paperia A3 (kopiopaperi sopii harjoitteluun) – pehmeä hammasharja (terän puhdistamista varten) 
Opettajalta voi tarvittaessa ostaa kaikkia kalligrafiavälineitä, mm. teriä, varsia ja guasseja. 
Hyvä aloituspaketti: terä, satula, varsi, guassi, pipetti ja sivellin maksaa 20 € .

Ilmoittautuminen

Rauma

Kalligrafiaa kyrillisin vivahtein – Kyrillisvivahteinen kaunokirjoitus

pe ilta-su 30.10.-1.11.2020 / entinen Nihattulan koulu, Oikopolku 25, 26560 KOLLA

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumiset pauliina.yliniitty@gmail.com tai marjo.kartano@gmail.com

TEKSTUURAA, fraktuuraa, filigraaneja, lombardialaisia..

pe ilta-su 26.-28.2.2021 / entinen Nihattulan koulu, Oikopolku 25, 26560 KOLLA

pe ilta-su 9.-11.4.2021 / entinen Nihattulan koulu, Oikopolku 25, 26560 KOLLA

syksy 2021 / entinen Nihattulan koulu, Oikopolku 25, 26560 KOLLA

syksy 2021 / entinen Nihattulan koulu, Oikopolku 25, 26560 KOLLA

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumiset pauliina.yliniitty@gmail.com tai marjo.kartano@gmail.com

rovaniemi

Kaunokirjoitusta ja kortteja 

Keväällä 2021

la 15.5.2021 klo 10-17 ja su 16.5.2021 klo 10-15 / Opistotalo, Rovala 5

Tutustumme kurssilla Copperplate-käsialaan, jonka kauneus muodostuu ohuen ja leveän viivan vaihteluista. Kirjoittamisen harjoittelussa käytämme ensin perinteistä hiusterää ja tämän jälkeen siirrymme moderniin kaunokirjoitukseen, jonka kirjoittamiseen käytämme sekä hiusterää että sivellintusseja. Opettelemme värjäämään papereita sekä akryylimusteella että Brusho-jauhevesiväreillä. Näin sinulla on käytettävissäsi kauniita pohjia ja ihania kirjaimia korteissa kevään ja kesän juhlia varten.  Kurssi sopii kaikille kauniista kirjaimista kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen tulee tähän myöhemmin.

Siikajoki

tämä Tulossa myös siikajoelle

Copperplate ja moderni kaunokirjoitus

la-su 17.-18.10.2020 klo 10-16 / Ruukin koulu

Tutustumme kurssilla ensin Copperplate käsialaan, joka on lähellä kaunokirjoitusta. Käsialan kauneus muodostuu ohuen ja leveän viivan vaihteluista. Kirjoittamisen harjoittelussa käytämme perinteistä hiusterää. Tämän jälkeen siirrymme moderniin kaunokirjoitukseen, jonka kirjoittamiseen käytämme sekä hiusterää että sivellintusseja. Valmistamme kurssina aikana huoneentaulun ja/tai kortteja. Kurssi sopii kaikille kauniista kirjaimista kiinnostuneille.

 

YLIVIESKA

IHASTUTTAVA ITALIC

ke 30.9., 7.10. ja 14.10.2020 klo 18-21 / Ylivieskan seudun kansalaisopisto

Kurssilla tutustutaan kauniiseen ja käyttökelpoiseen italic-käsialaan. Kirjoittamisessa käytämme perinteistä kirjoitusvälinettä eli tasaterää. Myöhemmän ajan kaunokirjoitus pohjautuu juuri italicin kirjainmuotoihin. Toteutamme kurssin aikana runotyön, jonka avulla opettelemme kalligrafisen työn sommittelua. Italicin ohessa teemme myös värjättyjä pohjia kurssitöille. Materiaalimaksu pohjien tekemistä varten 5 €/hlö.

Kurssi sopii sekä aloittelijoille, että aiemmin kalligrafiaa harrastaneille.

Ilmoittautuminen