Joulukortteja metsäkortteella

Joulukortteja metsäkortteella värjäämällä

Nyt kun metsänreunoilta löytyy vielä metsäkortetta niin päätin painaa/värjätä sillä muutamia joulukortteja. Olen viimeisen vuoden aikana kokeillut kaikkia mahdollisia kasveja omasta pihapiiristä kontaktivärjäykseen. Niin kuin arvata saattaa osa on toiminut hyvin ja osa ei. Paperia on kokeiluissa kulunut erittäin paljon.

Jotkut kasvit ovat todella yllättäneet! En uskonut hennon metsäkortteen toimivan alkuunkaan, mutta juuri sillä olen saanut aikaan kauniita viivoja ja mielenkiintoisia kuvapintoja. Kerran kokeillessani laitoin harvahkon kortteen yksistään paperille.. Ehkäpä ensin mietin juuri keitettyä kuvaa katsellessa, että mitä tästä nyt sanoisi, mutta sitten kuvasta hahmottui selvä kuusi, etenkin kun kääsin kuvan ikäänkuin ylösalaisin.

Niinpä sitten tässä yhtenä iltana otin ja keittelin kortteita pienien sipulinkuoren ja eukalyptuksen lehtien palojen kera. Nämä lehtien muruset kuvissa esittävät mielessäni joulupalloja tai kuusenpalloja.

Viimeksi kontaktivärjäyskurssilla joku kurssilaisista värjäsi paperia myös pienillä kuusen oksilla. Sekin siis onnistuu. Kuva vain on hyvin erilainen, sillä kuusen neulaset ovat tiheässä ja värjäykseen valitsemieni kortteiden lehdet harvassa. Koska minä halusin nyt selkeitä viivoja ja tiesin, että harva lehtisellä kortteella niitä saan, valitsin kortteen (Equisetum sylvaticum).

Korttien viimeistely on vielä kesken. Joko käytän ne sellaisenaan tai kiinnitän kaksiosaiselle korttipohjalle. Useinmiten teen korttipohjat Canson Mi-Teintes -kartongeista. Näistä löytyy mukavia sävyjä erilaisiin tarkoituksiin ja pidän pintakuviosta.

Välillä on ollut todella vaikea päättää minkä kohdan kontaktivärjätystä kuvasta haluaa kun on tarvinnut jotakin varten vain pienemmän osan kuvasta. Kuvia voi pyöritellä ja katsella kaikinpäin. Niistä voi löytää kaikenlaisia yksityiskohtia. Ja välillä tuntuu ettei mitään voi jättää pois.

 

Christmas cards with a wood horsetail

I have printed some cards with wood horsetails (Equisetum sylvaticum) this week. There are many plants nearby my house I have used for printing. The wood horsetail occured to be much better and more interested than I thought at first.  With the horsetail plant I can get very nice and accurate lines. So I printed some Christmas trees with this lovely plant. The trees are decorated with balls of course. And the balls were printed with little pieces of the onion skin and the eucalyptus leaves.