The Cosmopolitan Writing -yhteisnäyttely

The Cosmopolitan Writing -näyttely

Tämän vuoden aikana minulla on ollut kasvivärjäyksiä esillä useammassa näyttelyssä. Tähän asti olen lähinnä kirjoittanut kasvi- /kontaktivärjäysten päälle riimuilla sekä lyijykynällä että vesiväreillä siveltimellä. Seuraavan kahden viikon ajan (27.9. – 14.10.2018)  olen mukana Galleria Kookoksen kansainvälisessä The Cosmopolitan Writing -yhteisnäyttelyssä. Näyttelyssä on esillä töitä taiteilijoilta neljästä eri maasta. 

Minulta näyttelyssä on juurikin kontaktivärjäyksellä tehtyjä töitä. Osassa näyttelyn töistä on vain painokuva, sillä kaikkiin kuviin ei vain voi kirjoittaa. Kuvat itsessään ovat usein niin hienoja ja herkkiä, että ne eivät mielestäni kestä minkään lisäämistä. Sitten on niitä, jotka ovat hienoja sellaisenaan, mutta ovat myös täydellisiä pohjia tekstille ja jotka täydentyvät tekstin lisäämisellä.

Nyt näyttelyssä on mukana kontaktivärjäyksiä, joihin olen riimuillut vesiväreillä lainauksia Eino Leinon runosta: Auringon hyvästijättö. Runossa on paljon puhuttelevia kohtia. Näiden lisäksi on sellaisia töitä, joihin olen maalannut yhden ison kyrillis-vivahteisen kirjaimen. Tämän jutun alussa on kuva työnalla olleesta M-kirjaimesta.  M-kirjain tulee männynhavusta, sillä kuvassa on männynhavuja / -neulasia. Kaikille valituille kirjaimille on selityksensä, mutta jääköön ne pohdittaviksi. Ehkä kuva antaa vinkkiä sanasta tai sitten ei. Näitä isoja kirjaimia maalatessa olen ihastunut entistä enemmän noihin koristeellisiin kyrillis-vivahteisiin kirjaimiin.

Toivottavasti teistä joku pääsee katsomaan näyttelyä, minä olen nyt näyttelykuvien varassa. Mukavaa viikonloppua!