Kalligrafiapäivät 2018

Kalligrafiapäivät 2018

Kuvaterveisiä Kalligrafiapäiviltä Kankaanpäästä reilun viikon takaa. Kalligrafiapäivät on jokavuotinen Kalligrafiayhdistyksen järjestämä tapahtuma kaikille kauniista kirjoittamisesta kiinnostuneille. Työpajoja on tarjolla kaikentasoisille harrastajille. 

Kirjaimia kyrillisin vivahtein

Omassa työpajassani opetin muutamia perusasioista kyrillisiin kirjaimiin liittyen ja suunnittelimme kirjaimia kyrillisin vivahtein. Erityisesti keskityimme koristeellisiin isoihin kirjaimiin, jotka löytyvät erilaisista netin kuvapalveluista nimellä Vyaz. Meillä oli todella antoisa kurssi Vyaz-tyyppisiä kirjaimia hahmotellen ja piirtäen. Voisi ajatella, että perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään on pitkä aika kirjaimia katsellen ja piirtäen, mutta.. Vaikka paljon saatiin aikaiseksi, niin ihan kaikki eivät ehtineet viimeistellä töitään. Jokainen ehti kuitenkin suunnitella itselleen oman aakkoston kyrillisin vivahtein ja tehdä myös luonnoksen valmiiksi. Osa taas ehti tehdä kasapäin luonnoksia. Parasta kuitenkin oli, että kaikille tuntui syntyvän ajatuksia siitä, mitä kaikkea voisi tehdä ja kuinka vielä voisi muokata kirjaimia. ..ja tämähän on loputonta. Aina tehdessä syntyy uusia ajatuksia.

Tavoitteena oli siis tehdä oma yhtenäinen aakkosto omaan käyttöön, omiin kalligrafisiin töihin. Vaikka kaikki saivat samat opetusmonisteet ja samat mallikirjaimet, niin jokainen onnistui luomaan omannäköisensä aakkoston. Ja mitä ideoita! Joku toinen kääntää koristeviivan aivan toiseen suuntaan kuin itse kääntäisi ja  siinä se on. Taas uusi juttu. Ohessa  muutamia kuvia kurssilaisten töistä.